Zen Yoga voor kinderen en tieners

ZEN YOGA VOOR KINDEREN & TIENERS

Kinderen en tieners zijn op avontuur naar -en in hun groeiende unieke eigenheid en leren op een natuurlijke spelende en ontdekkende manier te groeien en hun leven vorm te geven. De BLOESEMKIND Zen Yoga lessen zijn geïnspireerd op de natuurlijke ontwikkeling van kinderen, met  ieder met hun eigen ritme én die van de natuur, haar cycli en de seizoenen met haar (5) elementen.

 

Sprankelende ZEN kinderyoga lessen in Arnhem en omgeving

De BLOESEMKIND ZEN kinderyogales is geschikt voor jongens en meisjes. Maar eigenlijk is de leeftijd helemaal niet zo belangrijk. Veel belangrijker is of jij je veilig en prettig voelt in de groep. Wat ook heel fijn om te weten: Je hoeft er helemaal niet lenig of heel sterk voor te zijn en bijna elke oefening kan worden aangepast aan jou.

De ZEN Yoga lessen zijn geïnspireerd door de natuur, de natuurcycli en haar seizoenen. De lessen zijn ‘down to earth’, praktisch en laagdrempelig en krijg je les in kleine groepjes, zodat er aandacht is voor jou! Per les word er een ander thema belicht, maar de les heeft altijd een zelfde opbouw. Zo blijft er altijd overzicht en is er een stevige basis en structuur, maar is er genoeg ruimte voor ontdekken en ontspanning.

De 15 meest gestelde vragen over ZEN Kinderyoga

De voordelen van ZEN Yoga ‍

Het beoefenen van ZEN Kinderyoga les helpt jou meer rust, balans en vertrouwen te vinden in zichzelf. Natuurlijk hoe meer je ZEN Kinderyoga beoefent hoe beter dat gaat. Want oefening baart kunst! Maar je zult al snel merken hoe fijn ZEN kinderyoga is.

ZEN yoga kan je helpen om je energieker te voelen, gezond te zijn- en blijven en maakt je lichaam en je geest flexibeler en sterker. Je leert wat ontspanning is, en hoe ademhaling je daarbij kan helpen, maar ook ontdek je hoe krachtig je eigenlijk bent, juist door je in te spannen en de energie die in je spieren zit te gebruiken. Je oefent dus uithoudingsvermogen, kracht, evenwicht en coördinatie, maar tegelijkertijd ook hoe je spanning te verlichten, rustiger in je hoofd te worden en lekkerder te slapen!

BOEK JOUW GRATIS PROEFLES op dinsdag 12 maart✨BOEK JOUW GRATIS PROEFLES op donderdag 14 maart✨BOEK JOUW GRATIS PROEFLES Tieneryoga (12 maart)✨
Neem contact op voor je vragen 

Hoe ziet de les eruit? 

De ZEN Yogales is een eclectische bewegingsleer met het beste van twee werelden! De les bestaat uit oefeningen uit de Oosterse en Westerse bewegingsleer. Je doet Yoga, Do-in (Japanse bewegingsleer) en QiGong (Chinese bewegingsleer), maar ook Braingym en (senso-) motorische oefeningen, aangevuld met meditatie, mindfulness, visualisatie en heartfulness oefeningen. Zo ontstaat er een mooie afwisseling tussen in -en ontspanning. Yin en Yang.

De natuur, haar cycli en de seizoenen vormen de basis en geven een natuurlijke structuur aan de ZEN Kinderyoga lessen. Ik ben geïnspireerd door de ‘Westerse’ Jaarfeesten, Forest school beweging en Sally Blythe’s beweging psychologie en de ‘Oosterse’ 5 elementenleer,  Shinrin Yoku (bostherapie). Creativiteit, filosofie, muziek, (samen) spel en de belevingswereld van jouw kind zijn de leidraad voor de les.