Wonderlijke Workshops

WONDERLIJKE WORKSHOPS

De Wonderlijke Workshops voor kinderen en tieners zijn kleine belevenissen, vol van het leven en de natuur. De workshops zijn geïnspireerd door de Forest school beweging, de Japanse Shinrin Yoku ook wel bostherapie genoemd en de 'oude Oosterse' en 'Westerse wijsheid' over de natuur, haar cycli en het ritme van de seizoenen. De workshops worden zowel binnen als buiten gegeven en zijn hebben een verbindend karakter waar plezier, avontuur, spelenderwijs ontdekken -en leren de basis zijn.

 

Ontdek de wereld (en het leven!) door te spelen, bewegen en te doen!

De Wonderlijke workshops zijn van bijzondere aard, gevuld met plezier, wonderlijke momenten en vol van het leven, aangevuld met een schijfje avontuur, snufje filosofie en een paar druppels positieve psychologie en mindfulness. Door de natuur, de seizoenen in je dagelijks leven te ervaren trakteer je je zintuigen, ga je op avontuur en wordt je vanzelf lekker zen.

Er wordt gebruik gemaakt van de natuurlijke kwaliteiten van het seizoen en de natuurelementen, natuurlijke materialen en ingrediënten. en zijn ‘ontwikkeling's psychologisch proof’ door de (senso) motorisch, cognitief en sociaal emotioneel vlakken die worden verwerkt in de Wonderlijk workshops.

Net dat beetje extra!

Er is ruimte voor je kind om even terug te trekken in Chill out Tipi, ontdekken van de belevenis kastjes of even te friemelen met de speciale items uit de snoezel Koffer. Het eten en drinken zijn 'verantwoord' van aard. De snacks zijn suiker -en zuivel vrij, de thee speciaal 'geblend' door mij met natuurlijke kruiden, specerijen, bloemen en fruit, zonder smaakstoffen en de limonade is gemaakt van een suiker -en zoetstof vrije groenten, fruit en kruidensiroop van Soof.

Zijn de Wonderlijke workshop voor ieder kind geschikt?

Ik zou zeggen Ja! De workshop is geschikt voor ieder kind die plezier beleefd aan de workshop. En in het bijzonder geschikt voor hoogsensitieve, slimme, intuïtieve kinderen, maar ook beelddenkers en woorden wizards, kunstenaars, uitvinders, introverte genieters en uitbundige zonnestralen, wilde muurbloemen en stoere helden op sokken.

Tijdens deze leuke en Wonderlijke workshop ga je het seizoen ontdekken met al je zintuigen en hoofd, handen en hart! Je maakt de heerlijkste gezonde lekkerheden , doet mindfulness en heartfulness oefeningen, knutselt en maakt een kunstwerk met natuurlijke seizoens materialen.

Met de Wonderlijke workshops neem ik je mee op een wonderlijke belevenis in -én met de natuur en de seizoenen. Want de natuur is niet alleen buiten, maar ook zit ook van binnen, in jou. Door je zintuigen te verwennen, je hersenen te laten kraken, je hart te laten voelen en je handen te laten doen beleef je de natuur buiten en in jezelf. Dat prikkelt je zintuigen, helpt je ontspannen en werkt verbindend. Door meer in harmonie te leven met de natuur, ben je ook meer in balans en dat helpt je om gezonder, gelukkig en meer ontspannen te leven.

De Wonderlijke workshops sluiten prachtig aan op de Do-in yoga lessen Natuurcoaching voor kind en ouder(s) en de Holistische begeleiding voor Hoogsensitieve kinderen en tieners.

GELUK CLUB

De Wonderlijke workshops zijn er voor verschillende leeftijden, worden gegeven op een paar fijne locatie's in Arnhem, zowel binnen als buiten in de natuur of in de stad. Een paar ideetjes die je vast wel een keer voorbij zult zien komen in de workshop's zijn.

  • Verven met groenten, fruit en kruiden
  • Natuurlijke lipbalsem maken
  • Wildplukken - en craften
  • Groeipapier en zaadbommen maken
  • Yoga doen
  • Een Haku gedicht maken op zelf geschept papier
  • Smaakvolle expedities, guiltfree regenboogtaart maken en andere gezondere snacks
  • Kunstzinnige en creatieve opdrachten, natuurspel en scavenger hunt
  • Experimentjes in -en met de natuur, duurzame uitdagingen, bushcraften, wildplukken en meer!

Vaste elementen zijn de belevingskastjes op locatie voor de kinderen om lekker te ontdekken, de 'Chill out' Tipi, de Snoezel koffer en gezonde limo van Soof en thee met verantwoorde snacks.

Naast de Wonderlijk workshops organsieert BLOESEMKIND ook Gelukzoekers voor tieners en Thee café voor meiden met een snufje filosofie en positieve psychologie. En elk seizoen kun je meedoen met een Natuuravontuur; een natuurwandeling met beweging, spel, kunstzinnige en creatieve opdrachten,

 


Agenda


WOENSDAG 17 OKTOBER

13.30 - 16.00 | HERFSTIGE workshop |Dille en Kamille Arnhem | Kosten per persoon is € 29,50 inclusief alle materialen, water/thee/sapje en verantwoord lekkers.

Meld je aan!


WOENSDAG 12 NOVEMBER

13.30 - 16.00 | WINTERSE workshop |Dille en Kamille Arnhem | Kosten per persoon is € 29,50 inclusief alle materialen, water/thee/sapje en verantwoord lekkers.

Meld je aan!