Natuurcoaching voor kinderen en hun ouder(s)

BLOESEMKIND Natuurcoaching is speciaal ontwikkeld voor hoog sensitieve en prikkel gevoelige kinderen -en kinderen die op dit moment meer spanning, druk en stress ervaren en door omstandigheden niet goed in haar/zijn/hun vel zitten. … .. want ik geloof dat … versterkt jullie band, verstevig je het vertrouwen en … harmonie .. .

 

De natuurlijke ‘oer’ verbinding tussen jou en je kind

Is onmiskenbaar en … . Wie jij bent geef je door. Natuurlijk in genen maar ook hoe jij in jouw leven bent gevormd. In jullie verbinding zit alles … .

Ga samen op avontuur in de natuur en ‘ontdek’ jouw kind te zien.  Zo ontdek je dat onder het gedrag van jouw kind de onderliggende behoefte te herkennen. Jouw kind voelt zich gezien en als vanzelf groeit het (zelf)vertrouwen met als resultaat; minder weerstand, conflict en strijd én meer flow, plezier en harmonie in jullie relatie en gezin. Door samen te werken aan een oprechte en gelijkwaardige relatie, versterk je jullie bijzondere ‘kind & ouder’ verbinding. Want in die bijzondere verbinding ligt de voedende energie die jouw kind -en jullie als gezin helpen groeien.

De impact van geboorte

De kracht van de natuur!

Natuurcoaching maakt gebruik van de kracht van de natuur! Want de natuur een fantastische speeltuin en ontdekplek en spreekt op een eenvoudige manier tot onze ‘verwonder en verbeeldings-kracht. In de natuur is alles precies zoals het is, beweegt alles op z’n eigen tempo, ‘gewoon’ in het moment. Jij hebt jouw ritme en net als alles in de natuur groei jij ook precies zoals je bent. Door de natuur (in jou) in te zetten, vindt er wat zich van binnen al is, zijn weg naar buiten. Want alles wat je nodig hebt zit al in je!

Door samen het avontuur aan te gaan en door mee te bewegen -en stil te staan bij wat zich aandient, werken we aan wat er op dit moment speelt waardoor jouw kind op dit moment niet goed in haar -of zijn vel zit -of vastloopt in haar -of zijn ontwikkeling.

Natuurcoaching

De natuur werkt aardend, verfrissend, inspirerend en verhelderend! En door te wandelen kom je in beweging. Letterlijk en figuurlijk. Je zintuigen worden geprikkeld en aangesproken, zo kom je makkelijker uit je hoofd en ben je meer aanwezig in je lichaam, dichterbij jezelf. Zo kun je makkelijker vanuit jezelf bewegen.

Door creatieve natuuropdrachten te doen en natuurspel te integreren is het een ware ontdekkingstocht in jezelf -en tegelijk exploreer en versterk je samen jullie kind & ouder relatie. En een heus avontuur waarbij je nooit weet wat tegenkomt. Een omgevallen boom, vallende bladeren en plotselinge regenbui. Wat doet het met jou .. en wat verteld dat over jou en jullie als gezin? De natuur geeft een prachtige weerspiegeling van wat er nu, op dit moment speelt. In de natuur vindt je waardevolle schatten, die precies op dat moment voor jou een speciale betekenis kunnen hebben .. en net als de natuur weer kunnen veranderen.

 

Jij bent de natuur! En net als al het leven, heb jij jouw eigen ritme. Wat er van binnen al is, vindt zijn weg naar buiten. 

 Ik heb mij gespecialiseerd in het coachen van hoogsensitieve, prikkelgevoelige -en begaafde kinderen en hun ouder(s) daarbij bewust gekozen voor een integrale manier van kind & oudercoaching. Een holistische en natuurlijke stijl waar de eigenheid en het unieke ritme van jouw kind én de natuur, de (5) natuurelementen en de cycli samenkomen.

 

  
Wanneer kan natuurcoaching voor kind & ouder(s) helpen?
 • (h)erkennen van jouw kind haar/zijn behoefte
 • jouw kind zien met een nieuwe bril 
 • omgaan met gedrag en emotie
 • verminderen van weerstand, conflict en strijd
 • verminderen van overprikkeling, spanning en stress
 • grenzen (h)erkennen en aangeven van jou en je kind
 • meer (zelf)vertrouwen voor jou en je kind
 • versterken van eigenwaarde -en eigenheid
 • verwerken van ‘oud zeer’
 • meer energie, plezier en moeiteloosheid in het opvoeden
 • meer harmonie, gezelligheid en ontspannen sfeer in jullie gezin
Ook belangrijk om te weten!

De BLOESEMKIND natuurcoaching sessie is ‘down to earth’, praktisch en laagdrempelig, waarbij de aandacht ligt een natuurlijke en holistische vorm van begeleiden, wat zoveel betekent dat er word gekeken naar wie jouw ‘gehele’ kind is met al haar -of zijn unieke eigenschappen, beleving en temperament.

Een Natuurcoach traject bestaat uit;

 • 1 ouder intakegesprek van 75 minuten
 • 1 kind intakegesprek van 60 minuten
 • 5 kind en oudercoach sessies * van 90 minuten
 • 1 kind en ouder eindsessie van 30 minuten

kosten €699,- *

Het coachtraject is inclusief alle materialen, afsluitings-ceremonie, water, thee en verantwoorde snacks. De sessie’s vindt plaats in de natuur (bos, strand of park) of in de praktijk in Arnhem.

Je bent welkom om kennis te komen maken. Een kennismakingsgesprek duurt ongeveer 20 minuten en kost je €29,- euro. Kies je voor een traject dan worden deze kosten in mindering gebracht.

* Het Natuurcoach traject is vaak prima om weer verder te gaan. Maar het komt ook voor dat een kind  (en ouder(s) meerdere coaching sessie’s nodig hebben. Deze kosten per sessie van 60 minuten €69,-

* informeer naar de mogelijkheid om in termijn te betalen


AFSPRAAK MAKEN


DAG
OCHTEND
MIDDAG
Dinsdag
10.00-13.00
—–
Donderdag
10.00-13.00
14.00-15.30
Vrijdag
10.00-13.00
14.00-15.30

 

Meld je aan voor een Natuurcoaching traject

>> Bekijk de tarieven en voorwaarden