Hey! Ik ben Laura

HEY!  IK BEN LAURA

En als klein meisje had ik een droom. Ik wist al precies wat ik later wilde doen. Ik wilde de wereld veranderen en een mooiere en betere plek maken. Met elke stap die ik zette groeide mijn droom, maar tegelijkertijd had ik geen enkel idee hoe ik dat zou gaan doen. Pas toen ik moeder van mijn gevoelige, zoet pittige dochter vond mijn droom haar plek om te wortelen. We groeide samen op; ik, mijn kind en mijn droom.

Als hoogsensitieve moeder van een sensitieve, zoet pittige en ‘eigenwijze’ dochter (’12) ontdekte ik snel welke invloed een overprikkeld kind had op ons dagelijks leven en zeker dat van mij als moeder. Ondanks mijn levenservaring als hoogsensitieve vrouw betrad ik een heel nieuw hoofdstuk. Het sensitief moederschap.

Na een lastige bevalling begon ons avontuur. Ik had een postnatale depressie en mijn dochter een hechting stoornis. Wat een roze wolk had moeten zijn, was een donkergrijze donderwolk. Zo had ik mij het moederschap niet voorgesteld. Maar toch bleek de meest waadevole les in deze stormachte geboorte te liggen.

Elke wolk heeft een zilveren randje

Goedbedoelde adviezen, antieke opvoed regime’s en vastgeroeste ‘gouden regels’ bleken niet te helpen. Pas toen ik durfde te luisteren naar mijn moederhart en vanuit vertrouwen en verbinding mijn eigen intuïtie volgde ging er een wereld voor me open. Ik ontdekte dat mijn moederwijsheid gewoon in me zat, net als bij jou! Elke vrouw draagt de voedende kwaliteit van zorgen. Ik vertaalde rust, reinheid en regelmaat naar ruimte, ritme en rituelen.

Ik merkte dat wij als gezin het beste groeide als er een ontspannen, harmonieuse sfeer is, we ons kunnen opladen in de natuur en er ruimte is voor iedre zijn en haar eigenheid. Tegelijk leerde ik hoe belangrijk de juiste prikkels kunnen zijn voor de ontwikkeling van een kind. Ik starte met opleiding kinderyoga docente bij Rineke Vierhoven en Do-in docente bij Lilian Kluivers en deed een jaarcursus bij Nannette Kant als natuurcoach. Ik volgde diverse kindercoach cursussen bij o.a. Heleen Purperhart, G.I.K. Academy en Arterre en verdiepte mijn kennis van hsp bij Juliska Bacher en Janneke van Olphen. Mijn liefde voor authentiek moederschap in verbinding met de natuur en ontspannen opgroeien, het avontuur en de natuur en haar cycli kwamen samen en gaven mijn droom vleugels. Ik starte met BloesemKind en InBloei …