Als  moeder van een sensitieve, zoet pittige en ‘eigenwijze’ dochter (’12) ontdekte ik snel welke invloed een overprikkeld kind had op ons dagelijks leven en zeker dat van mij als moeder. Ondanks mijn levenservaring als hoogsensitieve vrouw betrad ik een heel nieuw hoofdstuk. Het sensitief moederschap.

Mijn leven begon ongeveer 34 jaar voor de geboorte van mijn dochter. Ik werd geboren in de stilte van de storm. Geboren tussen generatie X en Y, puberde toen Grunge zijn overweldigende entree maakte in de muziek scene en Mtv nog muziekclips uitzond. Mijn vader had zijn roots in een traditioneel Schevenings vissersgezin en mijn moeder in een gezin geraakt door een oorlog. Mijn ouders droegen ieder op hun eigen wijze het verdriet van het verlies van hun eerste kindje. Ik leerde al vroeg dat het leven een lichte en donkere kant had.

Ik groeide op vlakbij de zee en duinen. Ik hield van de geur van ziltige lucht, geluid van ruisende golven, dansende lichtjes in het water en lange avonturen in de duinen. Ik verdwaalde graag in grote dagdromen en beleefde wereldse avonturen gewoon ‘in onze buurt’. In mij zat een nieuwsgierig meisje die niets liever deed dan het leven ontdekken en de zeldzame vondsten die ik verzamelde tijdens mijn avonturen delen met de mensen om me heen. Ik wilde niets liever dan dat iedereen waar van ik hield gelukkig was. Gevoed door mijn oorsprong droeg ik in mijn kleine lijfje een groot hart met een droom dat ik de wereld wilde veranderen. Pas toen ik moeder van mijn gevoelige, zoet pittige dochter werd, vond mijn droom haar plek om te wortelen.

 

 

Donkergrijze donderwolk

Na een lastige bevalling begon ons avontuur. Ik had een postnatale depressie en mijn dochter was een gevoelige, onrustige baby. Wat een roze wolk had moeten zijn, was een donkergrijze donderwolk. Zo had ik mij het moederschap niet voorgesteld. Maar toch bleek de meest waardevolle les in deze stormachtige geboorte te liggen.

Maar elke wolk heeft een zilveren randje

Goedbedoelde adviezen, antieke opvoed regimes en vastgeroeste ‘gouden regels’ bleken niet te helpen. Pas toen ik durfde te luisteren naar mijn moederhart en vanuit vertrouwen en verbinding mijn eigen intuïtie volgde ging er een wereld voor me open. Ik ontdekte dat mijn ‘moederwijsheid’ gewoon in me zat, net als bij jou!

Van moeizaam naar moeiteloos

Ik kon me weer verbinden met wat er in mij leefde. Ik herinnerde me  de droom die ik had als klein meisje. We groeide samen op; ik, mijn kind en mijn droom. Ik zocht weer vaker de natuur op en genoot weer van het verdwalen. Daarin vond ik oneindig veel ruimte. En in die ruimte zit dat sprankje, de kiem voor iets nieuws om te ontstaan. Ik leerde dat in mij alles zit om mijzelf te zijn en mijn leven vorm te geven. Ik omarmde mijn eigenheid. Waarvan ik dacht dat het mijn zwakte was, bleek een waardevolle schat. De coach in mij werd weer wakker en ik dook weer in de studieboeken en verzamelde dat wat ik nodig had om mijn missie vorm te geven. Mijn liefde voor authentiek moederschap in verbinding met de natuur en ontspannen opgroeien, het avontuur en de natuur kwamen samen en gaven mijn droom vleugels. BloesemKind was geboren.

Moeder met een missie!

Kinderen zijn de toekomst en ik ben ervan overtuigd dat zij de wereld mooier, levendiger en liefdevoller maken. Wij als ouders, begeleiders en andere ‘grote’ mensen vormen hun fundament! Hoe wij in het leven staan weerspiegelt in onze kinderen en hun kinderen. En zo verander je niet alleen jouw leven, maar die van elke generatie die na jou komt. Dat is jouw footprint, jouw ‘Legacy’. 

Maar naast de schoonheid en liefde, ken en zie ik de strijd van hoogsensitieve, prikkelgevoelige kinderen en hun ouders in het dagelijks leven en weet hoe dat je leven kan kleuren. Mijn ‘kleine meisjes’ droom om de wereld te veranderen het moeder zijn van een prikkelgevoelige en sensitieve dochter met een sterke wil heeft me meer dan geïnspireerd. Ik wil sensitieve kinderen helpen meer ontspannen te zijn en te groeien zoals ze zijn. Dat doe ik door hun ouders begeleiden door te vertrouwen op het ouderschap wat zijn van nature in zich dragen en daarbij leer ik kindercoaches, begeleiders en (yoga)docenten hoe ze op een ontspannen manier kunnen bijdragen aan het leven van sensitieve kinderen.

Mijn visie ‘ Sensitiviteit als groeikracht’

Waar we vandaan komen, hoe we worden geboren en waarmee we ons voeden bepalen de condities hoe we groeien als kind en bepalen wie we als volwassenen zijn.

Ik geloof dat wie jij bent in jouw besloten ligt in jou en je jezelf nooit echt kan kwijtraken. Net als een zaadje zit in jou alles wat je nodig hebt om jezelf te zijn. Maar in onze woelige wereld vol met prikkels, en onze drukke bestaan is het best een uitdaging om bij jezelf te blijven en op je eigen manier op te bloeien. Zeker als je kind (en jij?) hoogsensitief is. .

Door met een eigentijdse blik naar sensitiviteit te kijken om zo een kind écht te kunnen zien en daarbij te verbinden met de groeikracht van de natuur en de ritme van de seizoenen om kinderen te helpen groeien om op hun ‘eigenwijze’ manier zich zelf te kunnen zijn. Hoe ontzettend mooi en waardevol is dat!

Mijn (inspiratie)bron

Ik ben geboren uit mijn moeder. Zij gaf het leven aan mij door en daardoor mijn bron van leven, verbonden met al het leven. Ik ben haar dan ook dankbaar dat zij mijn moeder is. En hoe cliché dan ook -mijn mooie dochter is mijn allergrootse inspiratiebron. geraakt door de schoonheid en oerkracht van de natuur. En niet alleen de natuur die je buiten kunt vinden, maar ook ‘de natuur’ van mensen en dingen. Van de conceptie en geboorte, ontwikkeling en groei en tegelijkertijd de vergankelijkheid van alles. De cirkel van het leven en de dood.

Wil je weten wat ik heb gestudeerd?

> Bekijk hier mijn CV

.

7 dingen die echt bij mij horen

Ik ben gevoelig van aard (hoe kan het ook anders) en een tikkie introvert, een beetje woordblind, minimaal cijfermatig inzicht en een enorme beelddenker

Ik ‘denk’ in filmquotes en songteksten, hou van opzwepende alternatieve rockmuziek, relaxte ukelele tunes en klassieke muziek.

Ik hou van prille lente ochtenden, koesterende zonnestralen, knusse herfstavonden en de stilte van de winter.

Ik ben een heus laatbloeiend muurbloempje. Het duurt even maar dan heb ik ook wat. Al het goede kost nu eenmaal tijd.

Ik heb een reisbucketlist met tenminste een lange doorreis door Europa, Scandinavie, Japan, Hawai en Ijsland. Dus als ik een keer niet bereikbaar ben zou het zomaar kunnen dat ik op reis ben (of gewoon druk aan het werk ben :-))

Ik ben een echte ‘rock chick’, een oprechte muziek fanatica en uit die liefde voor muziek reisde ik de halve wereld over om mijn favoriete band te zien spelen. Ik heb nog steeds een paar wilde haren …. en helaas ook titinus.

Ik wordt gelukkig van (h)eerlijk eten, knapperig houtvuurtje, blote voeten in het gras, mijn dochter die ’s morgens vroeg in ons bed dicht tegen me aan kruipt, dwalen in het bos en jutten op het strand.