Do in yoga voor kinderen (7 t/m 12)

DO-IN LES VOOR KINDEREN

De sprankelde, stralende, energieke en ontspannen Do-in yoga lessen bij BLOESEM starten binnenkort in Arnhem Schuytgraaf!🌟

De BLOESEMKIND Do-in yoga les voor kinderen is voor jongens en meisjes van 7 tot 12 jaar, maar eigenlijk is de leeftijd helemaal niet zo belangrijk. De les geschikt voor ieder kind die zich veilig en prettig voelt in deze groep.*

Ook heel fijn om te weten: Je hoeft er helemaal niet lenig voor te zijn en bijna elke oefening kan worden aangepast aan jou. De Do-in yogales bestaat uit oefeningen uit de Oosterse en Westerse bewegingsleer. Je doet Do-in (Japanse bewegingsvorm) en Yoga, maar ook Braingym en (senso)motorische oefeningen, aangevuld met meditatie, mindfulness, visualisatie en heartfulness oefeningen. Daarbij wordt natuurbeleving en de seizoenen, creativiteit, muziek, (samen) spel en bewegen en de belevingswereld van jouw kind als leidraad gebruikt voor de lessen. Zo ontstaat er een mooie afwisseling tussen in -en ontspanning.

 

 

tieneryoga les

.  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .

 

De voordelen van Do-in en Yoga! ‍💫

Het beoefenen van Do in en Yoga helpt jou meer rust, balans en vertrouwen te vinden in zichzelf.  Do in en Yoga helpen je om je energieker te voelen, gezond te zijn- en blijven en maakt je lichaam en je geest flexibeler en sterker. Je leert wat ontspanning is, en hoe ademhaling je daarbij kan helpen, maar ook ontdek je hoe krachtig je eigenlijk bent, juist door je in te spannen en de energie die in je spieren zit te gebruiken. Je oefent dus uithoudingsvermogen, kracht, evenwicht en coördinatie, maar tegelijkertijd ook hoe je spanning te verlichten, rustiger in je hoofd te worden en lekkerder te slapen!

Ook kunnen ze je helpen te leren om te gaan met de verschillende dingen die je meemaakt in je leven, het ontdekken van wat emotie is en gevoelens zijn, bij het groeien van (zelf)vertrouwen en (eigen)wijsheid en ontdekken van wat je leuk en belangrijk vindt. En daarnaast zijn Do in en Yoga ook gewoon heel erg leuk om te doen!

Hoe ziet de les eruit?

Bij BLOESEMKIND krijg je les in kleine groepjes, zodat er aandacht is voor jou! Per les word er een ander thema belicht, maar de les heeft altijd een zelfde opbouw. Zo blijft er altijd overzicht en is er een stevige basis en structuur, maar is er genoeg ruimte voor ontdekken, verdieping en ontspanning.

 

Bekijk het rooster en reserveer een matje


* Jouw kind is uniek op haar -of zijn eigen manier. Ik geloof dat ieder kind zijn eigen groeitempo heeft en dus past het beter om kinderen te laten meedoen aan de les op basis van hun mogelijkheden passend bij hun ontwikkeling. Leeftijd is dus ook hier niet allerbelangrijkst :-). Wel dat jouw kind zich prettig en veilig voelt met zichzelf en in de groep.

Het komt ook wel eens voor dat jouw kind op dit moment niet gebaat is bij een groepsles. Dat kan zijn omdat zij -of hij meer aandacht en begeleiding nodig heeft, dan dat er in de groepsles kan worden gegeven. Een privéles kan dan uitkomst bieden!