De 15 meest gestelde vragen over ZEN Kinderyoga

DE 15 MEEST GESTELDE VRAGEN OVER ZEN KINDERYOGA

Wat zijn de voordelen van ZEN Kinderyoga?
De voordelen van ZEN Kinderyoga merk je vaak al meteen de eerste les. Maar het langdurige effect zit in het regelmatig beoefenen. Ik raad aan om te kiezen om een lesprogramma te volgen om een goed idee te krijgen hoe de ZEN Kinderyoga les wordt ervaren door jouw kind. Dan is de ervaring niet afhankelijk van een eenmalig moment. Aan het einde van een lessenserie hebben we kort evaluatie moment. Net als je regelmatig naar school gaat om taal en rekenen te leren, naar de voetbal training of balletles gaat, vraagt ook de beoefening van ZEN Kinderyoga aandacht en tijd. Om de voordelen van ZEN Kinderyoga te ervaren vraagt de beoefening van ZEN Kinderyoga een stukje toewijding van jou en je kind. Bedenk maar eens hoe lastig wij volwassenen het soms al vinden om te ontspannen en goed voor onszelf te zorgen. De kracht van ZEN Kinderyoga ligt niet en het sporadisch mee doen met een les, maar in beoefening ervan. Want oefening baart kunst!
Wordt mijn kind rustiger van ZEN Kinderyoga?
Ja en nee :-). Dat wil zeggen, dat het niet altijd direct zichtbaar is, maar wel merkbaar. Het is wellicht het grootse misverstand en meest gehoorde opmerking als ouder hun kind komen ophalen na een les. Soms is het zo dat jouw kind een drukke dag heeft gehad op school of periode veel heeft meegemaakt. Er is in hun leefwereld iets aan de hand of gebeurt. De beoefening van Yoga, Qigong, Do-in en mindfulness helpt je letterlijk en figuurlijk ruimte te krijgen en verbinding te maken. Ruimte in spieren, pezen en andere weefsels en cellen, maar ook ruimte in je hoofd, hart en buik. Dat betekent dat wat je nog niet hebt kunnen verwerken vrijkomt. Onze innerlijke emotionele belevingswereld is verbonden met ons fysieke lichaam. Door te ontspannen en bewegen zal dat wat van binnen is zijn weg naar buiten vinden. Overprikkeling, emotie en ‘drukte’ kan zich uiten in druk gedrag, ageren en uiting van emotie’s. Dat lucht op natuurlijk, maar wellicht neem je een kind mee naar huis dat niet helemaal zen lijkt. Net als een onweer storm kan het flink tekeer gaan, maar gelukkig klaart het weer op. Meestal vertellen ouders me dat ze uiteindelijk heerlijk hebben geslapen. Toch kan ook zo zijn dat er meer speelt. Een 1 op 1 ZEN Kindercoaching programma past dan beter bij jouw kind en jullie als gezin. .
Helpt ZEN Kinderyoga bij onrust, lastig eigen grenzen aangeven en/of moeite met slapen, etc?
Ja dat kan zeker helpen, maar toch raad ik aan bij specifieke vragen die om een andere mate van aandacht vragen een ZEN Kindercoaching programma te volgen met wellicht aansluitend een ZEN Kinderyoga privé lessenserie. Aansluitend kan jouw kind dan doorstromen in de groepslessen. In een groepsles is er niet de ruimte en gelegenheid de juiste aandacht te geven aan specifiek en individuele vragen. Natuurlijk is er altijd voldoende aandacht voor jouw kind en haar/zijn eigenheid en eventuele uitdagingen.
Is ZEN Kinderyoga geschikt voor ieder kind?
Ja, de ZEN Kinderyoga lessen zijn geschikt voor ieder kind welke plezier en ontspanning beleefd aan de lessen. Ik geloof dat ieder kind zijn eigen groeitempo heeft en dus past het beter om kinderen te laten meedoen aan de les op basis van hun mogelijkheden passend bij hun ontwikkeling dan op leeftijd. Leeftijd is dus ook niet allerbelangrijkst :-). Wel dat jouw kind zich prettig en veilig voelt met zichzelf en in de groep. Het komt ook wel eens voor dat jouw kind op dit moment niet gebaat is bij een groepsles. Dat kan zijn omdat zij -of hij meer aandacht en begeleiding nodig heeft, dan dat er in de groepsles kan worden gegeven. Een ZEN Kinderyoga privéles of ZEN Kindercoaching kan dan uitkomst bieden!  Ook voor de allerkleinste kan de beoefening van Yoga een uitdaging zijn. BloesemKind biedt je binnenkort een workshop ‘Kinderyoga voor ouders’.
Kan mijn kind ook meedoen als zij/hij niet zo flexibel of sportief is?
Nee, je hoeft er helemaal niet lenig voor te zijn en bijna elke oefening kan worden aangepast aan jou. Het helpt je juist flexibeler en krachtiger te worden en de motoriek te ontwikkelen.
Kan mijn kind een keer een proefles komen doen?
Ja natuurlijk! Jouw kind is van harte welkom om een keer een proefles te komen doen. De lesprogramma’s worden per seizoen gegeven. Voorafgaand aan een lesprogramma is er altijd een gratis en vrijblijvende proefles waarmee we starten. Ik heb ervaren dat een proefles een fijne manier is om kennis te maken met elkaar en de sfeer, maar niet voldoende is voor een complete beleving van de ZEN Kinderyoga lessen. Vaak krijgt een kind tijdens de eerste ontmoeting en de proefles zoveel verschillende indrukken te verwerken dat het moeilijk is om goed de voordelen van ZEN Kinderyoga te ervaren. Daarom raad ik altijd aan een hele lessenserie mee te doen om zo een echt goed idee te krijgen hoe de ZEN Kinderyogales wordt ervaren.
Kan mijn kind ook een proefles doen als de lessenserie al is gestart?
Bij de ZEN Kinderyoga lessen spelen continuïteit, veiligheid en sfeer een grote rol. Als een lessenserie al is gestart, kan een nieuwe deelnemer voor sommige kinderen lastig zijn. Zeker als elke les de samenstelling van de groep anders is. Veiligheid staat voorop en dus kies ik bewust voor de mogelijkheid om aan het begin van elk lesprogramma een keer gratis en vrijblijvend een proefles te komen doen om kennis te maken. Een andere goede manier om kennis te maken met ZEN Kinderyoga is een ZEN Kinderyoga privé les te komen doen. Je kunt er voor kiezen om te starten met ZEN Kinderyoga privé lessenserie en daarna deel te nemen aan de groepslessenserie of naast je groepsles regelmatig een privé les te boeken.
Ik twijfel toch of Yoga iets voor mijn kind is?
Ik kan jouw twijfel niet wegnemen natuurlijk. Ik kan wel een moment nemen om in een kort gesprek of in een email je vragen omtrent je twijfel te beantwoorden. Vaak geeft een gesprek meer inzicht. Net als elke meester of juf anders lesgeeft, is dat ook zo met Yoga, Do-in en QiGong. Als jouw kind interesse heeft in het beoefenen van ZEN Kinderyoga vraagt dat ook van ouder(s) een open houding. Jouw weerstand en overtuiging is wat jouw kind meeneemt in haar of zijn ervaring, soms ongeacht jouw kind haar/zijn eigen gevoel. Het is makkelijker iets vol te houden en ergens goed in te worden als je iets met liefde en toewijding doet. Voor de ene is dat puzzels maken, de ander voetbal en weer een ander dansen.
Kan mijn kind een les overslaan?
Dat is natuurlijk geen probleem. Er is altijd ruimte om een les te missen. Aan het einde van elk lesprogramma is er ruimte deze in te halen.
Kan ik mijn geld terugkrijgen als mijn kind een les mist?
Nee, helaas. Je kunt het tegoed niet meenemen naar een volgende les en er vindt geen terugbetaling plaats voor gemiste lessen, tenzij ik deze zelf heb afgezegd
Wat kost een lessenserie?
Een lessenserie kost 55,-voor 5 lessen en 1 inhaalles en inclusief 9% Btw, gezondere limonade, thee en verantwoordelijk lekkers
Waar vindt ik de studio?
De studio is aan huis, in de wijk Schuytgraaf in Arnhem-zuid. Het adres is Parnassusstraat 11 en ligt in een woonwijk. Voor de kinderen hebben we de zolder speciaal ingericht voor kinderyoga, met een speciale chill out tipi om even terug te trekken. De zolder biedt plek aan maximaal 3 kinderen.
Waar kan ik parkeren?
Je kunt vaak gemakkelijk in de straat parkeren, tegenover de Internationale school is vaak wel voldoende plek. Kom je op de fiets? Dan kun je je fiets aan de voorzijde parkeren. We stimuleren je graag om te carpoolen.
Is de studio ook goed bereikbaar met O.V.?
Met openbaar vervoer is de studio aan huis heel goed te bereiken. Het station van Arnhem zuid is op 3 tot 5 minuten loopafstand en er zijn diverse bussen welke stoppen bij het bus station Arnhem zuid.
Over de nieuwe energiezuinige studio
Vanaf de zomer van 2019 kun je terecht in onze nieuwe, grotere oefenruimte in ecowijk de Kiem. Deze wijk is autoluw en heeft beperkte parkeerruimte. In samenspraak met onze buurt en buren hebben we afgesproken dat we zullen zorg dragen om parkeeroverlast te beperken bij bezoek aan onze studio. Wij vragen ook aan onze deelnemers om te kiezen voor de fiets, te carpoolen of de auto iets verderop te parkeren om zo aan de wens van onze buren te voldoen. Met openbaar vervoer is de studio heel goed te bereiken. Het station van Arnhem zuid is op 5 tot 10 minuten loopafstand en er zijn diverse bussen welke stoppen bij het bus station Arnhem zuid en halte …. welke voor de wijk is gesitueerd.

peuteryoga