Cursus voor ouders van een hoogsensitief & begaafd kind

Cursus 'Sensitiviteit als groeikracht'

De Eigentijdse, holistische cursus voor ouders van sensitieve, slimme -en (eigen)wijze kinderen

 

Leer hoe je jouw kind liefdevol kunt begeleiden vanuit jouw intuïtieve wijsheid en door met je beide voeten stevig op de grond te blijven staan

Ben jij een -of zijn jullie ouder(s) van een hoogsensitief kind?

De ene ouder weet het zeker en de ander twijfelt nog, maar heeft wel een vermoeden. Jouw kind is hoogsensitief! Hoogsensitieve kinderen ervaren het leven intens en zijn van nature opmerkzame, zorgzame, karaktervolle en rijk belevende creatievelingen, muurbloempjes, ontdekkingsreizigers, filosofen, uitvinders en wereldverbeteraars. Ze kunnen meegaand zijn en vervloeien en opgaan in hun omgeving of geliefden. Tegelijk weten ze ook heel goed wat ze willen en zijn in het bezit van een enorm doorzettingsvermogen en (eigen) wijsheid en gaan hun eigen unieke weg.  Door die mooie, soms tegenstrijdige eigenschappen ervaart -of weet jouw kind vaak al meer, dan het onder woorden kan brengen of uit kan leggen. Dat kan (innerlijk) conflict geven op en dat merk je bijvoorbeeld in het gedrag van jouw kind.

 

Opgroeien doe je samen. Want in die bijzondere verbinding van ouder en kind ligt de voedende energie die jouw kind (en jou!) helpen groeien.

 

De cursus 'Eigentijdse, holistische cursus voor ouders van sensitieve, slimme -en (eigen)wijze kinderen' belicht hoogsensitiviteit op een eigentijdse en holistische wijze, geeft inzicht en biedt jou de handvatten om vanuit jouw eigen wijsheid, intuïtie en eigenheid jouw mooie hoog sensitieve kind te begeleiden en samen evenwichtig en liefdevol (op) te groeien.

De cursus biedt je 'leerstof' waar de kracht van heldere wetenschappelijke kennis, ‘alternatieve’ inzichten en intuïtieve wijsheid elkaar vinden en versterken! Want in de wetenschap van hoogsensitiviteit ligt de kracht van (h)erkenning van jouw sensitieve, slimme en (eigen) wijze kind. Door deze kennis te verbinden met wie jij bent en wat jij weet wordt het waardevol en verrijkt het jouw rol als ouder.

Wat je ontdekt, leert en 'mee naar huis' neemt
  • Wat hoogsensitiviteit is en hoe je hoogsensitiviteit kunt herkennen
  • Hoe het sensitieve zenuwstelsel werkt, het brein van jouw sensitieve kind en het stress systeem
  • Waarom jouw kind op haar of zijn manier reageert?
  • De subtiele grens tussen overprikkeling -en onderprikkeling
  • De verschillende 'sensitieve' overeenkomsten en overlappingen
  • De kleurrijke verscheidenheid en eigenheid van hoogsensitieve kinderen
  • Hoe je omgaat met de uitdagingen van hoogsensitiviteit
  • Ondek jouw rol als ouder en de kracht van (h)erkenning
  • Hoe je vanuit verbinding jouw kind kunt begeleiden?
  • Je vanuit vertrouwen kunt communiceren met je kind, maar ook docent, huisarts en andere mensen in jullie omgeving
Wat heb je aan deze cursus?

Je begrijpt wat hoogsensitiviteit is, leert jouw kind beter kennen en haar of zijn gedrag anders te bekijken. Daardoor kun je veel gemakkelijk afstemmen op de behoefte van jouw kind en daarop inspelen, ruimte geven voor haar of zijn eigenheid en tegelijk meer stevigheid, ritme en natuurlijke structuur in jullie leven creëren. Dat zorgt voor vertrouwen, harmonie en ruimte om te groeien en jouw kind op te voeden met je hoofd en vanuit jouw hart en intuïtie.

Hoe ziet de cursus eruit?

De cursus bestaat uit een 'live' cursusdag van 5 uur aangevuld met een werkboek voor thuis. Je krijgt les op fijne locatie's, een warme en huiselijke sfeer en inspirerende omgeving in kleine groepjes met voldoende aandacht voor jou en jouw verhaal.

Een cursusdag duurt 5 uur van 10.30 tot 15.30, inclusief biologische thee, koffie, water en verantwoord lekkers. Per cursus 115,-  introductieprijs van 69,-incl 21% Btw. Kom je met z'n tweeën, dan betaal je samen 209,-. introductieprijs van 129,-

 Locatie

De cursus vindt plaats in de Huiskamer van Schuytgraaf, Lemoen 85 in Arnhem.

Datum

Zondag 17 februari van 10.30 tot 15.30.

Je bent welkom vanaf 10.15. Je kunt in de buurt gratis parkeren en de locatie is goed bereikbaar met openbaar vervoer. Op verzoek hou ik rekening met voeding intolerantie's en allergieën.

 

Reserveer je plek!