Hoogsensitiviteit als

Groeikracht

Groeien zoals je bent


Jij bent -of jullie zijn troste ouder(s) van een prachtig sensitief kind.  Maar dat is niet altijd makkelijk. Jouw kind heeft net dat beetje extra nodig in het dagelijks leven en dat vraagt jouw onverdeelde aandacht, veel geduld en liefde. Dat doe je met alle liefde, maar soms maak je je zorgen. Je ziet de strijd die jouw kind soms moet leveren om mee te doen met de dagelijkse dingen.

Je weet niet meer goed hoe jij jouw kind kan helpen om het allemaal wat makkelijker te maken. Je hebt al verschillende dingen geprobeerd, diverse hulpverleners bezocht, boeken gelezen en cursussen gevolgd, maar niks lijkt echt te helpen. Dat geeft je een gevoel van onmacht, doet je verdriet en maakt dat je soms twijfelt aan jezelf als ouder.

 

Herken jij dit?

Jouw kind laat vaak merken overprikkeld te zijn. Dat uit zich in frustratie, boosheid, verdriet, wisselde (intense) emoties of juist meer teruggetrokken, aangepast en stil gedrag.

⚡Jouw kind vindt het lastig grenzen aan te voelen of aan te geven.

⚡Jouw kind kan helemaal opgaan in een spel of gedachte en heeft tijd nodig om van het ene moment naar het andere moment te switchen.

⚡Jouw kind heeft moeite met verandering, nieuwe situaties en afscheid nemen.

⚡Jouw kind heeft angsten, ervaart veel onrust en kan moeilijk tot ontspanning komen en moeite met slapen.

⚡Jouw kind heeft meer in zich dan zij/hij laat zien en/of heeft een label waarin jij jouw kind helemaal niet in herkent.

⚡Op school is jouw kind een ander kind dan thuis. Zij/hij veranderd als een een blad aan een boom.

Jouw kind lijkt het ene moment aan je vastgeplakt te zitten en kan geen moment zonder jou, terwijl het volgend moment zij/hij vol tegen je in kan gaan.

 Jij voelt je vaak machteloos. Je wil liever geen strijd, maar een conflict lijkt onvermijdelijk en dagelijkse kost.

Jij voelt je beoordeeld door anderen over jouw opvoeding en dat maakt je onzeker.

Jij raakt ook overprikkeld en gestrest. Soms is de rek er gewoon uit. Je bent moe, gefrustreerd, boos, verdrietig en weet het even niet meer.

Ik wil beginnen met een hart onder riem! Een liefdevol woord of gebaar voor jezelf. Want hoe ontzettend goed dat je besloten hebt opzoek te gaan naar hoe jij jou kind, jezelf en je gezin kunt helpen. En ik ken de strijd, het verdriet, de handen in het haar, de vermoeidheid, de onmacht en dieptepunten. Maar ik ken ook de hoogtepunten, het zilveren randje, de magie van (h)erkenning, de helende kracht van de natuurlijke verbinding tussen kind en moeder, het wonderlijke van geboren worden en liefdevolle zachtheid in mijn dochters ogen als ik haar echt heb begrepen. Van nature zit in jou als ouder alles om jouw kind te helpen. Jouw liefde is onvoorwaardelijk en je wilt niets liever dat jouw kind zich veilig, fijn en gelukkig voelt.

 

Hoe zou het zijn ….

Als je begrijpt waarom jouw kind bepaald gedrag laat zien en jij snapt welke dieperliggende behoefte daaronder schuilt, dan kun je jouw kind echt helpen! Je kunt luisteren naar wat jouw kind verteld, zonder je te laten afleijden door het gedrag. Je kijkt naar jouw kind met een liefdevolle blik en handelt vanuit jouw hart. Je komt jouw kind tegemoet en tegelijk bewaak je jouw eigen grens. Jouw kind voelt zich gezien! Zo ga je van onrust en stress naar een relaxte, ontspannen fijne sfeer in huis en groeit jullie band dieper en hechter.

 

Ben jij benieuwd wat jouw kind jouw te vertellen heeft?

Als je begrijpt waarom jouw kind doet wat zij of hij doet, wordt het gedrag vanzelf logisch. Want kennis is macht kracht. In een traject van 3 sessies ontdek leer je jouw kind zien. Samen brengen we het geboorteverhaal van jouw kind in kaart met de Geboorte in kaart methode. Door terug te gaan naar de zwangerschap, geboorte en eerste 9 maanden buiten de baarmoeder wordt het gedrag van je kind logisch en je ga je jouw kind écht zien en het gedrag begrijpen. alles heeft twee kanten, verstopt zijn de kwaliteiten. Dat wat je kind inzet in dagelijk leven.  Je leert over hoog sensitiviteit, hoe je hs herkent en hoe hs is verbonden met prenatale periode en geboorte.


Sessie 1 De geboorte

120 minuten

 • Je ontvangt een Geboorte in kaart vragenlijst die mag invullen en meenemen
 • Ontmoeting met thee en bespreken Geboorte in kaart vragenlijst
 • Geboorte in kaart sessie en alle ruimte voor het geboorteverhaal
 • Afsluiten sessie met meditatie
 • Opdracht voor thuis; Geboorteverhaal schrijven & vertellen

Sessie 2 Van Groeipijn naar Groeikracht

90 minuten

 • Ontmoeten met thee
 • Bespreken geboorteverhaal en van groeipijn (patronen) naar groeikracht (kwaliteiten)
 • Opdracht voor thuis; Affirmatiekaart voor jouw kind maken

Sessie 3 Sensitiviteit als groeikracht 

90 minuten

 • Ontmoeten met thee
 • Hoog sensitiviteit in de spotlight; verbinding sensitiviteit met de pre natale periode en geboorte
 • Direct toepasbare concrete tips voor jou en je kind
 • Opdracht voor thuis; Sensitief kompas voor jouw kind maken

* Sensitief kompas is een ‘handleiding’ om mee te geven -of in te laten kijken door familie, docenten, (tand)arts, hulpverleners etc. Zo hoef jij niet elke keer opnieuw uit te leggen hoe jouw sensitieve kind ‘in elkaar zit’ en wat jouw kind nodig heeft.


Aan het einde van dit traject ga je naar huis met ..

Een schat aan waardevolle inzichten en je staat steviger in jouw schoenen. Want jij ziet niet langer alleen het gedrag van jouw kind, maar ziet de behoefte die zich daaronder verschuilt. Jouw kind voelt zich gezien en gehoord. Hoe waardevol is dat! Daarbij begrijp je niet alleen jouw kind een stuk beter, maar kijkt je ook met een vernieuwde blik naar gedrag van jouw zelf en anderen mensen om jou heen.

Je kunt vol zelfvertrouwen meebewegen met wat jouw kind ‘aangeeft’ nodig heeft om te groeien. Je krijgt toepasbare tips en inzicht in hoe jouw kind verder te helpen gedrag te veranderen. Als vanzelf versterk jullie bijzondere relatie die jouw kind -en jullie als gezin helpen groeien. Zo worden de dagelijkse dingen makkelijker en leuker en kunnen jullie weer genieten van die kleine grote geluksmomentjes met elkaar. 

 

Jouw investering

De investering die jij doet is 399,- euro. Dat is voor alle sessies, de thuisopdrachten en een evaluatie gesprek. Er is alle ruimte voor jullie verhaal. Een maand na de laatste sessie hebben we altijd een gesprek waarin we terugblikken op jullie avontuur. Het Sensitiviteit als Groeikracht traject is inclusief 21% btw, thuisopdrachten en alle materialen, telefonisch evaluatie gesprek, water, thee en verantwoorde snacks.

* Het is ook mogelijk om voor beide ouders een GIK te doen. Zo is er nog meer inzicht in jouw eigen patronen als ouder. De kosten voor een losse GIK  van 90 minuten is €115,-

* Het is ook mogelijk om een Sensitiviteit als Groeikracht cursus mee te doen. Een waardevolle aanvulling op het Sensitviteit als Groeikracht coaching programma. De kosten voor een cursus is normaal 95,– per persoon, maar als coachee zijn de kosten 75,- per persoon.

> Bekijk de tarieven en voorwaarden

Ik wil graag een Sensitiviteit als Groeikracht coaching traject boeken!

Ik wil graag een keer kennismaken

 

Waarom jij?

Juist omdat jij jij bent. Want wie jij bent geef je door. Onze kinderen zijn de toekomt en jij als ouder hun fundament. Jullie relatie is de basis voor elke andere relatie in jouw kind haar of zijn leven. Door samen te groeien, verander je niet alleen jullie verbinding, maar ook elke verbinding die jouw kind nu en later aangaat.

 

Waarom ik?

Als hoog sensitieve moeder van een sensitieve, zoet pittige en ‘eigenwijze’ dochter (’12) ontdekte ik snel welke invloed een overprikkeld kind had op ons dagelijks leven en zeker dat van mij als moeder. Ondanks mijn levenservaring als hoog sensitieve vrouw betrad ik een heel nieuw hoofdstuk. Het sensitief moederschap.

 

Ons avontuur begon in september 2012. Het was een hele bevalling en wat een roze wolk had moeten zijn, was een donkergrijze donderwolk. Ik had een postnatale depressie en mijn dochter een hechting stoornis. Goedbedoelde adviezen en antieke ‘gouden regels’ bleken niet te helpen. Pas toen ik durfde te luisteren naar mijn moederhart en vanuit vertrouwen en verbinding mijn eigen intuïtie volgde ging er een wereld voor me open. Een prachtige regenboog kleurde onze horizon en er kwam ruimte om te helen en groeien en onze oer verbinding  moeder en dochter te koesteren en vieren.

Ik wil graag mijn kind helpen groeien!

Ik wil graag meer informatie

 

Meest gestelde vragen

Kan ik eerst komen kennismaken?
Ja dat kan! Je kunt een afspraak maken voor een Gratis ‘Pluk de dag’ sessie*
* beperkt beschikbaar
 
Hoe lang duurt het programma?
3 sessies van 90/120 minuten uur en 1 online evaluatie gesprek.
 
Waarom een traject en geen losse sessies?
Een verandering gebeurd niet op 1 dag. Het vraagt aandacht, toewijding en overgave. Van jou en van mij. In het Sensitiviteit als groeikracht traject doorlopen we 3 stappen met een begin en einde. Zo is het programma rond.
 
Kan ik ook in termijnen betalen?
Ja dat kan. Je kunt kiezen voor betaling in 2 termijnen van 215,-.
 

> > >

Je twijfelt nog of een ‘Sensitiviteit als groeikracht’ traject bij je/jullie past?

Bel me gerust met je vragen of om een afspraak te maken voor een Gratis ‘Pluk de dag’ sessie met alvast een waardevolle tip en een fijne opdracht zodat je al vandaag kunt beginnen met een verandering.

Je bent nog niet toe aan de commitment, maar het spreekt je wel aan?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief (binnenkort Groeikracht! magazine) en ontvang het e-book ‘9 ontspannen tips voor ouders van een sensitief kind’ (zomer 2019).