Yogales voor kinderen & tieners

YOGALES VOOR KINDEREN & TIENERS

Kinderen en tieners zijn op avontuur naar -en in hun groeiende unieke eigenheid en leren op een natuurlijke spelende en ontdekkende manier te groeien en hun leven vorm te geven. BLOESEMKIND Do-in yogalessen zijn geïnspireerd op de natuurlijke ontwikkeling van kinderen, met  ieder met hun eigen ritme én die van de natuur en haar rondgaande beweging van cycli en de seizoenen met haar (5) elementen.

Sprankelende Do-in yoga lessen in Arnhem en omgeving

De BLOESEMKIND Do-in yoga lessen zijn geschikt voor jongens en meisjes en er zijn verschillende lessen voor verschillende leeftijden en zelf een speciale Do-in les voor hoogsensitieve kinderen en tieners. Maar eigenlijk is de leeftijd helemaal niet zo belangrijk, maar in welke groep jij je veilig en prettig voelt. Ook heel fijn om te weten: Je hoeft er helemaal niet lenig voor te zijn en bijna elke oefening kan worden aangepast aan jou.

De lessen zijn ‘down to earth’, praktisch en laagdrempelig en krijg je les in kleine groepjes, zodat er aandacht is voor jou! Per les word er een ander thema belicht, maar de les heeft altijd een zelfde opbouw. Zo blijft er altijd overzicht en is er een stevige basis en structuur, maar is er genoeg ruimte voor ontdekken en ontspanning.

De voordelen van Do-in en Yoga! ‍

Het beoefenen van Do-in yoga helpt jou meer rust, balans en vertrouwen te vinden in zichzelf. Do-in yoga helpen je om je energieker te voelen, gezond te zijn- en blijven en maakt je lichaam en je geest flexibeler en sterker. Je leert wat ontspanning is, en hoe ademhaling je daarbij kan helpen, maar ook ontdek je hoe krachtig je eigenlijk bent, juist door je in te spannen en de energie die in je spieren zit te gebruiken. Je oefent dus uithoudingsvermogen, kracht, evenwicht en coördinatie, maar tegelijkertijd ook hoe je spanning te verlichten, rustiger in je hoofd te worden en lekkerder te slapen!

Hoe ziet de les eruit? 

De Do-in yogales bestaat uit oefeningen uit de Oosterse en Westerse bewegingsleer. Je doet Do-in (Japanse bewegingsvorm) en Yoga, maar ook Braingym en (senso)motorische oefeningen, aangevuld met meditatie, mindfulness, visualisatie en heartfulness oefeningen. Zo ontstaat er een mooie afwisseling tussen in -en ontspanning. Yin en yang.

De natuur en haar cycli en seizoenen vormen de basis en geven een natuurlijke structuur aan de lessen en workshop. Creativiteit, muziek, (samen) spel en de belevingswereld van jouw kind zijn de leidraad voor de les.

> Do-in yoga lessen zijn samengesteld voor kleuters en kinderen waarbij Do-in en Yoga oefeningen, natuurbeleving en de natuurlijke nieuwsgierigheid de basis is.

> 5 elementen yoga is speciaal ontwikkelt voor tieners en worden de Do-in en Yoga oefeningen verbonden met hun groeiende unieke eigenheid, de natuurlijke cycli en 5 elementen.

> Voor de allerkleinste worden er speciale workshops georganiseerd, waarbij er het spel element, ritme en natuurlijk bewegen een mooie basis is in de lessen.

Ook verzorg ik Yoga voor hoogsensitieve kinderen, Workshops voor de allerkleinste en ouder & kind lessen en Buiten yogalessen in de natuur!