Do In & Yoga

DO-IN & YOGA VOOR KINDEREN

Kinderen leren op een natuurlijke spelende manier te leven en bewust te worden -en te zijn, waarin bewegen, onderzoeken en ontdekken heel erg belangrijk zijn. Door oosterse bewegingsleer als Do-in, een Japanse bewegingsvorm en Yoga samen te brengen met de westerse beweging’s en ontwikkelingsleer als (senso)motorisch integratie oefeningen en braingym ontstaat er een sprankelende, energieke en ontspannen les, waarin je kind van gaat groeien, bloeien en stralen!

Sprankelende Do-in en Yoga lessen in Arnhem en omgeving

De BLOESEMKIND Holistische yoga en Do-in yoga lessen voor kinderen is voor jongens en meisjes en er zijn verschillende lessen voor verschillende leeftijden.  Eigenlijk is de leeftijd helemaal niet zo belangrijk, maar in welke groep jij je veilig en prettig voelt. Ook heel fijn om te weten: Je hoeft er helemaal niet lenig voor te zijn en bijna elke oefening kan worden aangepast aan jou.

De lessen zijn ‘down to earth’, praktisch en laagdrempelig en krijg je les in kleine groepjes, zodat er aandacht is voor jou! Per les word er een ander thema belicht, maar de les heeft altijd een zelfde opbouw. Zo blijft er altijd overzicht en is er een stevige basis en structuur, maar is er genoeg ruimte voor ontdekken en ontspanning.

De voordelen van Do-in en Yoga! ‍💫

Het beoefenen van Do-in en Yoga helpt jou meer rust, balans en vertrouwen te vinden in zichzelf.  Do-in en Yoga helpen je om je energieker te voelen, gezond te zijn- en blijven en maakt je lichaam en je geest flexibeler en sterker. Je leert wat ontspanning is, en hoe ademhaling je daarbij kan helpen, maar ook ontdek je hoe krachtig je eigenlijk bent, juist door je in te spannen en de energie die in je spieren zit te gebruiken. Je oefent dus uithoudingsvermogen, kracht, evenwicht en coördinatie, maar tegelijkertijd ook hoe je spanning te verlichten, rustiger in je hoofd te worden en lekkerder te slapen!

Ook kunnen ze je helpen te leren om te gaan met de verschillende dingen die je meemaakt in je leven, het ontdekken van wat emotie is en gevoelens zijn, bij het groeien van (zelf)vertrouwen en (eigen)wijsheid en ontdekken van wat je leuk en belangrijk vindt. En daarnaast zijn Do-in en Yoga ook gewoon heel erg leuk om te doen!

Hoe ziet de les eruit?

De Yogales bestaat uit oefeningen uit de Oosterse en Westerse bewegingsleer. Je doet Do-in (Japanse bewegingsvorm) en Yoga, maar ook Braingym en (senso)motorische oefeningen, aangevuld met meditatie, mindfulness, heartfulness, massage, ontspanning en visualisatie oefeningen. Daarbij wordt natuurbeleving en de seizoenen, creativiteit, muziek, (samen) spel en bewegen en de belevingswereld van jouw kind als leidraad gebruikt voor de lessen. Zo ontstaat er een mooie afwisseling tussen in -en ontspanning.

  • De Holistische kinderyoga is erg geschikt voor de kleintjes waarbij er het spel element, ritme en natuurlijk bewegen een mooie basis is in de lessen.
  • De Do-in yoga lessen zijn samengesteld voor de grotere kinderen waarbij Do-in en Yoga oefeningen, natuurbeleving en de natuurlijke nieuwsgierigheid de basis is.
  • De 5 elementen yoga is speciaal ontwikkelt voor tieners en worden de Do-in en Yoga oefeningen verbonden met hun groeiende unieke eigenheid, de natuurlijke cycli en 5 elementen.

Ook verzorg ik Yoga voor hoogsensitieve kinderen, Ouder & kindyoga workshops, Yoga op een Wobbel (balansbord) en buiten yogalessen in de natuur!