Do In & Yogales

DO IN & YOGA VOOR KINDEREN

Kinderen leren op een natuurlijke spelende manier te leven en bewust te worden -en te zijn, waarin bewegen, onderzoeken en ontdekken heel erg belangrijk zijn. Door oosterse bewegingsleer als Do in, een Japanse bewegingsvorm -en Yoga samen te brengen met de westerse bewegings -en ontwikkelingsleer als (senso)motorisch integratie en braingym ontstaat er een sprankelende, energieke en ontspannen les waarin je kind van gaat groeien, bloeien en stralen!

Met de BLOESEMKIND Do in -en Yogalessen wil ik kinderen -en hun ouders helpen om gezonder, relaxter en met meer plezier te leven. Want juist in deze tijd, met een overvloed aan vooral drukte en dingen die ‘moeten’, raak je gemakkelijk uit balans, waardoor je niet lekker in je vel zit. En niet meer de dingen doet die je echt leuk vindt en je helpen gelukkig en gezond te zijn.

Do in en Yoga les

Er zijn verschillende lessen voor verschillende leeftijden. De Holistische kinderyoga is erg geschikt voor de kleintjes waarbij er het spel element, ritme en natuurlijk bewegen een mooie basis is in de lessen. De Do in lessen zijn samengesteld voor de grotere kinderen waarbij Do in en Yoga oefeningen, natuurbeleving en de natuurlijke nieuwsgierigheid de basis is. De 5 elementen yoga is speciaal ontwikkelt voor tieners en worden de Do in en Yoga oefeningen verbonden met hun groeiende unieke eigenheid, de natuurlijke cycli en 5 elementen. De lessen zijn ‘down to earth’, praktisch en laagdrempelig en worden gegeven in kleine groepjes, zodat er voor iedereen voldoende en oprechte aandacht is en er echt ruimte is voor jouw kind.

Ik geloof dat ieder kind (en ieder mens!) is precies goed is zoals hij of zij is. En elk kind weer op geheel eigen wijze, want ieder kind is uniek! Is jouw kind gevoelig, temperamentvol, energiek of juist meer een rust zoeker, intuïtief, in bezit van een rijke belevingswereld en (eigen)wijs en je bent opzoek naar een fijne en leuke manier voor jouw kind om zich zekerder te voelen, te leren ontspannen of gewoon lekker te bewegen. Dan kan Do in en Yoga goed passen bij wat je zoekt.

Als jouw kind extra aandacht nodig heeft, dan kan het fijner zijn voor haar of hem om één of meerdere privélessen te komen doen.

 

Bekijk het rooster en reserveer een matje

 

 

Time magazine publiceerde in oktober 2016 artikel over de voordelen op de schoolresultaten bij schoolkinderen door mindfulness oefeningen te doen. En andere -kleine en grotere onderzoeken wijzen uit dat Yoga en bewegingslessen als Do in en QiGong onder andere helpt om stress en angst te verminderen, je brein functie te verbeteren en concentratie vermogen te versterken en helpt je om beter te slapen.