Cursus voor ouders van een hoogsensitief & begaafd kind

Cursus ‘Eigentijdse, holistische cursus voor ouders van sensitieve, slimme -en (eigen)wijze kinderen’

 

Leer hoe je jouw kind liefdevol kunt begeleiden vanuit jouw intuïtieve wijsheid en door met je beide voeten stevig op de grond te blijven staan

Ben jij een -of zijn jullie ouder(s) van een hoogsensitief kind?

De ene ouder weet het zeker en de ander twijfelt nog, maar heeft wel een vermoeden. Jouw kind is hoogsensitief! Hoogsensitieve kinderen ervaren het leven intens en zijn van nature opmerkzame, zorgzame, karaktervolle en rijk belevende creatievelingen, muurbloempjes, ontdekkingsreizigers, filosofen, uitvinders en wereldverbeteraars. Ze kunnen meegaand zijn en vervloeien en opgaan in hun omgeving of geliefden. Tegelijk weten ze ook heel goed wat ze willen en zijn in het bezit van een enorm doorzettingsvermogen en (eigen) wijsheid en gaan hun eigen unieke weg.  Door die mooie, soms tegenstrijdige eigenschappen ervaart -of weet jouw kind vaak al meer, dan het onder woorden kan brengen of uit kan leggen. Dat kan (innerlijk) conflict geven op en dat merk je bijvoorbeeld in het gedrag van jouw kind.

 

Opgroeien doe je samen. Want in die bijzondere verbinding van ouder en kind ligt de voedende energie die jouw kind (en jou!) helpen groeien.

 

De cursus ‘Eigentijdse, holistische cursus voor ouders van sensitieve, slimme -en (eigen)wijze kinderen’ belicht hoogsensitiviteit op een holistische wijze, geeft inzicht en biedt jou de handvatten om vanuit jouw eigen wijsheid, intuitie en eigenheid jouw mooie hoogsensitieve kind te begeleiden en samen evenwichtig en liefdevol (op) te groeien.

De cursus biedt je eigentijdse, praktische en b(l)oeiende leerstof waar de kracht van heldere wetenschappelijke kennis, ‘alternatieve’ inzichten en intuïtieve wijsheid elkaar vinden en versterken! Want in de wetenschap van hoogsensitiviteit ligt de kracht van (h)erkennning van jouw sensitieve, slimme en (eigen) wijze kind. Door deze kennis te verbinden met wie jij bent en wat jij weet wordt het waardevol en verrijkt het jouw rol als ouder.

Wat je ontdekt, leert en ‘mee naar huis’ neemt
  • Je wilt hoogsensitiviteit kunnen herkennen en meer zekerheid over of jouw kind hoogsensitief is
  • Je wilt meer weten over wat hoogsensitiviteit nu eigenlijk is en waarom jouw kind op haar of zijn manier reageert?
  • Je wilt graag leren hoe je vanuit verbinding jouw kind kunt begeleiden?
  • Je wilt ontdekken welke behoefte jouw kind heeft met respect en aandacht voor ieder haar of zijn grenzen
  • Je wilt op een liefdevolle manier meer harmonie in jullie gezin
  • Je wilt vanuit vertrouwen kunnen communiceren met je kind, maar ook docent, huisarts en andere mensen in jullie omgeving
Wat heb je aan deze cursus?

Je begrijpt wat hoogsensitiviteit is, leert jouw kind beter kennen en haar of zijn gedrag anders te bekijken. Daardoor kun je veel gemakkelijk afstemmen op de behoefte van jouw kind en daarop inspelen, ruimte geven voor haar of zijn eigenheid en tegelijk meer stevigheid, ritme en natuurlijke structuur in jullie leven creëren. Dat zorgt voor vertrouwen, harmonie en ruimte om te groeien en jouw kind op te voeden met je hoofd en vanuit jouw hart en intuïtie.

Hoe ziet de cursus eruit?

De cursus bestaat uit een ‘live’ cursusdag van 3 1/2 uur, aangevuld met modules in de online leeromgeving van BloesemKind Academy en een werkboek voor thuis. Je krijgt les op fijne locatie’s, een warme en huiselijke sfeer en inspirerende omgeving in kleine groepjes met voldoende aandacht voor jou en jouw verhaal.

Een cursusdag duurt 3 1/2 uur van 13.30 tot 17.00, inclusief biologische thee, koffie, water en verantwoord lekkers. Per cursus 99,- incl Btw. Kom je met z’n tweeën, dan betaal je samen 179,-.

Locatie

De cursus vindt op dit moment plaats in of nabij Arnhem bij Landerij de Park en De Huiskamer van Schuytgraaf en vanaf 2019 ook in Alphen aan den Rijn bij het Centrum van Alphen.

Datum

Vrijdag 5 oktober (onder voorbehoud) van 13.30 tot 17.00 in Arnhem.

Reserveer je plek!