Pompoencake & Chocolade cupcakes (Suiker -en Tarwe vrij)

Dat lukt heel erg goed met deze lekkere en verantwoorde #suikervrije en #tarwevrije plakjes pompoencake gemaakt van bio pompoen, maple sirop en amandel en havermeel en de ‘heel snel weg’ cacao, kokosmeel cupcakes.

chocolade/kokos Cupcakes

40 gram kokosmeel
20 gram cacao
1/2 theelepel vanille
80 ml maple sirop of honing
60 ml roomboter of plantaardie boter
4 eieren
snuf zout
1/4 theelepel baking soda

Alles mengen, in de oven op 180 graden voor 15 tot 20 minuten en voila😀

 

pompoen & havermeel cake

 

Pompoen/havermeel cake

Koop een bio pompoen, snij deze in stukken en haal de zaden eruit. Laat ze 30 minuten zacht worden in de oven, laat het afkoelen en schep het vruchtvlees eruit.

250 gr pompoen
80 gr amandelmeel
120 gram havermeel
3 eieren
handvol (of meer!) rozijne
handvol (of meer!) noten
2 el pompoenpitten
5 el maple syrup
2 tl bakpoeder of 1 tl nateium carbonaat en 1 tl wijnsteenpoeder
2 tl (of meer!)speculaaskruiden
1 tl kaneel
1/2 tl vanille
Snuf zout
Scheutje olijfolie

Meng de droge ingredienten, behalve de noten, zaden en rozijnen -en de natte ingredienten apart van elkaar. Voeg ze samen en spatel of schep de rest vd ingredienten er door. Schep het in een ingevet bakblik of ingelegd met bakpapier bakblik en zet het voor 30/45 minuten in de oven op 175 graden. Eet smakelijk!

Ik maak me klein | (De Kindhouding thuis doen)

balasana - kindhouding

De Kindhouding is een hele ‘zachte’ houding om jezelf af te sluiten voor de prikkels van buitenaf en rustiger te worden. Zo kun je makkelijker ontspannen en geef je jezelf een time out.

Heb jij het gevoel dat je  hoofd , je je niet fijn voelt omdat het erg druk is om je heen. Dat is niet zo gek, want soms is – of heb je het gewoon erg druk.

KINDHOUDING

De Kindhouding (Balasana) kan je helpen om je hoofd rustiger te maken, te ontspannen, beter te slapen en verzacht rug en nekpijn. Ook na een een intensieve Yogahouding als de Cobrahouding of de Opkijkende en Neerkijkende hondhouding helpt de Kindhouding je spieren te ontspannen. Doordat je voorover gebogen ligt stretch je je rug en nek spieren zachtjes en zijn je zintuigen naar binnen gericht in plaats van naar buiten. Het helpt je dus af te sluiten van prikkels van buitenaf en dat zorgt dat het rustiger word in je hoofd en je kunt ontspannen. Het helpt je ook om je veiliger te voelen. Net als een holletje waar je dan in kunt kruipen.

Kom op handen en knieën zitten. Adem door. Je handen staan iets voor je schouders op schouderbreedte en je knieën recht onder je heupen op heupbreedte. Adem in en op een uitademing breng je je billen op je hielen en laat je je voorhoofd rusten op de mat. Adem door en leg je armen naar voren of leg ze naar achter langs je lichaam. Voel wat voor jou prettig is. Adem door. Hou je ogen gesloten of open als je dat prettig vind. Adem door voor 5 ademhalingen. Adem in en op je uitademing kom je weer op handen en knieën. Adem in en kom zitten. Adem uit.

Psst .. Waar wordt jij heel rustig van?

Ik sta als een boom! (De Boomhouding thuis doen)

boomhouding

De Boomhouding kan je helpen om stevig blijven te staan en maakt het je benen en rug sterker. Doordat je op 1 been staat moet je je heel erg concentreren en dat helpt je je aandacht erbij te houden. Zo oefen je in balans te blijven, ook al zitten er dingen tegen.

Heb jij weleens meegemaakt dat je een beetje door de war bent of heel druk in je hoofd of elke keer ergens tegenaan loopt of struikelt omdat je afgeleid bent? Nou dat gebeurt mij ook weleens hoor. Soms ben je gewoon sneller uit evenwicht. De dingen die je meemaakt en wat je hoort, ziet en voelt van binnen kunnen je nu eenmaal uit balans brengen.

BOOMHOUDING

De Boomhouding (Vrksasana) is een hele ‘stevige’ houding voor sterkere benen en rugspieren, het trainen van balans, concentratie, evenwicht en zorgt voor ontspanning van je beenspieren en de spieren die vast zitten aan je heupen en bekken.

 

kleuter-blond-meisje

 

Kom staan in de berghouding. Er passen twee vuisten tussen je voeten. Probeer maar. Adem in en rol je rug, wervel voor wervel weer omhoog. Adem uit en zet je voeten stevig in de grond. Kijk naar voren en richt je ogen op een vaste plek. Adem door en maak je benen sterk. Adem in en breng je gewicht naar je linkerbeen. Adem uit en buig je rechterknie en til je been omhoog. Adem in en en zet je rechtervoet op je linkerbeen. Je knie wijst naar buiten, je tenen wijzen naar beneden en je heupen wijzen voren. Adem door en breng je handen voor je hart in Anjali Mudra en op je uitademing breng je je handen omhoog en strek je je armen losjes langs je hoofd. Je handpalmen wijzen naar elkaar of zijn gesloten. Je mag je handen ook voor borst houden in Anjali Mudra. Adem 3 keer door. Op je volgende uitademing breng je handen voor je borst in Anjali Mudra. Adem in en op je uitademing breng je je rechterbeen terug naar voren met je knie gebogen. Adem in en zet je je been op de grond.

Nu doe je de andere kant.

Adem in en op je uitademing zet je je voeten stevig in de grond. Kijk naar voren en richt je ogen op een vaste plek. Adem door en maak je benen sterk. Adem in en breng je gewicht naar je rechterbeen. Adem uit en buig je linkerknie en til je been omhoog. Adem in en en zet je linkervoet op je been. Je knie wijst naar buiten, je tenen wijzen naar beneden en je heupen wijzen voren. Adem door en breng je handen voor je hart in *Anjali Mudra en op je uitademing breng je je handen omhoog en strek je je armen losjes langs je hoofd. Je handpalmen wijzen naar elkaar of zijn gesloten. Je mag je handen ook voor borst houden in Anjali Mudra. Adem 3 keer door. Op je volgende uitademing breng je handen voor je borst in Anjali Mudra. Adem in en op je uitademing breng je je linkerbeen terug naar voren met je knie gebogen. Adem in en zet je je been op de grond. We gaan nu de andere kant doen.

Psst .. Wat is jouw favoriete boom (en waar staat ie, als ik in de buurt van jouw boom ben, ga ik kijken!)

**O ja. Anjali Mudra is je handpalmen tegen elkaar plaatsen zoals het meisje op de tekening!

Kijk op het lesrooster of er vandaag nog een kinderyoga les of workshop is die wilt volgen! >>

Bloesem namasthee feestje

kennismaken
 Kom kennismaken op woensdag 25 januari!  Bloesem kinderyoga organiseert samen met Praktijk in de Roos een kennismakingsfeestje. Het Namasthee feestje vindt plaats tussen 14.40 en 16.30. Je bent welkom te komen en gaan wanneer dat voor jou uitkomt. 

KENNISMAKEN MET BLOESEM (EN THEE DRINKEN!)

Tijdens het Namasthee feestje is er alle tijd om kennis te maken, ruimte voor al jouw vragen, heerlijke biologische thee en wat verantwoord lekkers. Ook kun je samen deelnemen aan een ouder en kind yogales en ontvang je een Goodiebag met onder andere een Kadobon voor een gratis proefles!

Ik hoop jou en je ouder(s) de 25ste te ontmoeten!
Liefs Laura

** Schrijf je snel in! (Er zijn maar een beperkt aantal goodiebags beschikbaar 🙂

RESERVEER JOUW PLEKJE HIERONDER!

In de maneschijn

IN DE MANESCHIJN YOGALESSEN SERIE is de relaxte tegenhanger voor alle sinterklaas en kerst drukte. 

Binnenkort beginnen de leuke, maar tegelijk ook ontzettend drukke feestmaanden weer. Juist dan kan Kinderyoga jouw kind helpen te ontspannen, balans te vinden en te houden, fijner te slapen en daardoor meer plezier te beleven aan de prachtige feesten in de aankomende feestmaanden.

In de Speciale Kinderyoga lessen serie ‘IN DE MANESCHIJN’ is er extra aandacht voor ontspanning in de drukke november en december maand met thema’s rondom sinterklaas, (mid)winter en kerst. Ze vinden plaats op woensdagmiddag van 15.30 uur tot 16.30 uur en kosten per les 11,- euro of per lesserie van 5 lessen 47,50. Natuurlijk inclusief een kop biologische (kinder)thee en iets verantwoordelijk lekkers na afloop van de les!

Je ontvangt na afloop van de laatste les op 21 december een speciaal Bloesem cadeautje!

Schrijf je in voor de In de Maneschijn yogales of de hele serie! >>

Bloesem Kinderyoga is online

Welkom bij Bloesem Kinderyoga.

Bloesem Kinderyoga is geeft kinder yogalessen voor kinderern in Alphen aan den Rijn en omstreken. De lessen zijn speciaal voor peuters, kleuters en kinderen van 4 tot 12 jaar en in de toekomst ook voor baby’s, dreumes en ouders en hun kinderen (familieyoga) en tieneryoga. Bij Bloesem Kinderyoga is de Yogales een ‘down to earth’, praktisch en laagdrempelige les, waarbij aandacht voor Yoga en de Yogahouding (Asana) de basis is.  De Yogales heeft een warme, zachte en energieke sfeer. De Yogahoudingen, Mindfulness en Ademhaling’s oefeningen worden aangevuld met (natuur)beleving, spel en plezier, ontdekken en er is vanzelfsprekend aandacht voor jouw kind.

Ik ben Laura en oprichtster en kinderyoga docente bij Bloesem Kinderyoga. Ook ben ik Mindful Mama Coach, Kindercoach en Voedingskundige bij InBloei Coaching en mama van een prachtig, gevoelig, energiek en temperamentvol kleuterdochtertje. Mijn inspiratie is dan ook mijn dochtertje en mijn lang gekoesterde wens ‘iets’ met Yoga en Natuurlijke gezondheid te gaan doen. Met Bloesem wil ik naast Yogalessen voor kinderen ook kinderen helpen met Yoga -en Creatieve therapie, Kindercoaching en Voeding en dus leer ik met liefde en duik ik graag ik de studieboeken. Ik vind kinderen ontzettend bijzonder en geweldig en heb me gespecialiseerd in de begeleiding met kinderen met een (prikkel)gevoelige, eigenzinnige of hooggevoelige aard. Ieder kind is uniek en zo heerlijk eigen. Echte ontdekkingsreizigers; vol energie, nieuwsgierig, fantasierijk, bedachtzaam en slim en met een bijzonder verassende kijk op de wereld. Dat brengt voor ons als ouders natuurlijk ook zo zijn uitdaging en zorgen met zich mee. Het ouderschap is niet altijd even makkelijk. Dat weet ik uit eigen ervaring ;-). Kinderyoga kan jou kind helpen om te leren wat in -en ontspanning is en hoe je met emoties kunt leren omgaan, lekkerder kan slapen,  weerbaarheid en zelfvertrouwen te vergroten, je kracht en soepelheid te versterken en hun eigenheid te leren koesteren. Ik kijk er naar uit om jou en je kind(eren) te ontmoeten!

Ik wil heel graag iedereen betrokken bij de ‘geboorte’ van Bloesem Kinderyoga bedanken.

Cora van Studio Neeltje voor huisstijl voor InBloei Coaching en Bloesem Kinderyoga
Annemieke Spruijt voor de prachtige illustratie’s
Rineke Vierhoven van Pureyoga en mijn medestudenten van de Kinderyoga docente opleiding voor de geplante zaadjes en alle mooie lessen
Patrick mijn man voor WP (technische) steuntjes in de rug
Mijn lieve dochter, mijn allergrootste inspiratiebron
Niet te vergeten mijn vader en moeder voor het leven dat ze me gaven en deze prachtige aarde voor alles wat ze is en geeft.